Sezonu zakončí BERNARD CUP – Setkání mistrů v Humpolci

Tradiční tečkou za autokrosovou sezonou bude i letos BERNARD CUP – Setkání mistrů v Humpolci. Atraktivitě závodů by měl pomoci nový povrch, který už nebude kamenitý. Pořadatelé doufají též v početné a špičkové startovní pole a oslovili i největší zahraniční evropské hvězdy.

Humpolečtí pořadatelé jsou známí tím, že se neustále snaží areál vylepšovat. Nejinak tomu je i před letošním BERNARD CUP – Setkáním mistrů. „Chceme začít rekonstruovat trať. Ta dostane nový povrch, aby už nebyl kamenitý, jako dosud. Před Setkáním by mělo přibýt patnáct centimetrů nového podkladu, po závodech dalších dvacet,“ plánuje předseda AMK Zálesí Josef Špaček. Spolu se svými kolegy také pracují na zajištění doprovodného programu a kvalitním startovním poli. „Domluvili jsme se s panem Slimákem, že pokud bude příznivé počasí, přiveze ukázat historickou buginu. V rámci doprovodného programu chystáme pro jezdce a diváky hodně zajímavé překvapení. Chybět nebude společenský večer, který se – stejně jako loni – uskuteční v areálu závodiště. Na své si přijdou i děti, pro které chystáme dětskou show, malování na obličej a tetování. Pro jezdce a týmy bude k dispozici grilované maso, na kterém se podílí Libor Pospíšil, Pavel Musil a David Janda. Standardem bude vyhlášení závodu družstev a volná zábava do rána.“ A konkurence? „Přihlášení přibývají a nechybí i několik zahraničních jezdců. Oslovili jsme i největší hvězdy, například Kevina Peterse a Bernda Stubbeho. Zdali přijedou, je však otázkou. Moudřejší budeme až po skončení evropského šampionátu.

Jednou ze zajímavostí bude výměna speciálů bratrů Vojtěcha a Martina Vaculíkových. „Já pojedu s bráchovou Buggy1600. Chci si to především užít a zkusit si zazávodit s mladými kluky. Ne tedy, že bych v SuperBuggy nezávodil s mladými, ale tady bude úplná omladina (úsměv). Pokud by se mi podařilo dojet na bedně, bylo by to optimální. Brácha naopak pojede královskou kategorii s mým Volvem,“ nastiňuje plány Vojtěch Vaculík.

Chybět nehodlá letošní republikový mistr Divize2 Lukáš Mihulka. „Pokud bude naše kategorie vypsána, určitě chybět nehodlám. Humpolec totiž patří mezi mé nejoblíbenější tratě. Tím by naše rodina měla trojí zastoupení. Pojedou i oba moji synové v kategoriích RacerBuggy – Sebík se „dvěstěpadesátkou“ a Damian se „stošedesátkou“. Pro něj to bude jeho humpolecká premiéra.

S třídou RacerBuggy125 se dorazí rozloučit její letošní šampion Ladislav Hanák. „Na Setkání mistrů do Humpolce se každoročně těšíme. Je to vždy skvělé zakončení sezony a pro mne zároveň rozlučkový závod s třídou RB 125. Doufám, že vyjde počasí a přijde hodně diváků – humpolečtí pořadatelé si to určitě zaslouží,“ věří přerovský pilot.

text: Vlastimil Resl

Foto: Tomáš Němec (autokrosar.cz)